bootstrap template

Massagetherapie

Welke behandeling kun u bij De Margriet Massagetherapie verwachten:
 
  • Verschillende massagehandgrepen - Tijdens de behandeling maak ik gebruik van een uitgebreide variatie aan massagehandgrepen. Het doel is om zo vastzittend weefsel los te maken, zodat het weefsel weer goed doorbloed wordt en zich zelf kan herstellen. Vele handgrepen bevorderen ook de ontspanning van uw lichaam. 
  • Triggerpoint massage - Een triggerpoint  is een gebied in de spieren wat pijnlijk en verhard is. Hier zijn de spiervezels "vergeten" hoe ze los kunnen laten. Triggerpoints kunnen ook in andere lichaamsdelen pijn veroorzaken (afgeleide pijn of uitstralingspijn). Door middel van verschillende druktechnieken behandel ik deze plekken zodat de spiervezels weer kunnen ontspannen en de pijn verdwijnt. 
  • Dry needling - Soms kunnen triggerpoints niet met massage losgemaakt worden omdat deze bv. te diep liggen om er bij te kunnen. In dit geval kan dry needling een oplossing zijn. Hierbij maak ik gebruik van acupunctuurnaalden om de verharde spierregio los te krijgen. De naalden triggeren de spiervezels om los te laten. De spier voelt meteen na de behandeling soepeler aan.  Meestal is er meer dan één behandeling nodig om het gebied weer helemaal in balans te krijgen.
  • Mobilisatie van gewrichten/Oscillaties - Een belangrijk onderdeel van onze lichaamsbeweging vormen de gewrichten, samen met de pezen en spieren zorgen ze ervoor dat we ons voort kunnen bewegen. Tijdens de massagetherapie behandeling geef ik de gewrichten aandacht via mobilisaties (passieve beweging van het gewricht) en oscillaties (lichte trillingen op gewrichten). Dit zorgt voor ontspanning en meer ruimte in vastzittende gewrichten.
  • Bindweefselmassage - Naast de spieren vertelt ook de huid heel veel over hoe iemand in zijn vel zit. De huid is opgebouwd uit verschillende lagen. Direct onder de opperhuid bevind zich een laag met bindweefsel waarin structuren zoals bloedvaten, zenuwen en het begin van het lymfesysteem liggen. Door stress of ziekte kan het bindweefsel samentrekken, waardoor deze structuren vast kunnen komen te zitten. Door middel van bindweefselmassage kunnen deze gebieden weer losgemaakt worden. 
  • MLD Manuele lymfedrainage (armen/benen) - Het lymfesysteem is het 'riool' van ons lichaam. Alle afvalstoffen die niet direct via het bloed afgevoerd kunnen worden, worden via het lymfesysteem afgevoerd. Het lymfesysteem zorgt hierdoor mede voor een goed evenwicht in ons lichaam. Na een operatie of na een blessure (bv. verzwikte enkel) kan dit evenwicht verstoord zijn waardoor vochtophoping ontstaat. Dit kan een onaangename druk geven. Met lymfedrainage kan ik het lichaam helpen om dit vocht beter af te voeren. Hierdoor verminderd na één behandeling al vaak de onaangename druk en bij meerdere behandelingen kan het vocht sneller afgevoerd worden waardoor het letsel sneller herstelt. Tevens helpt lymfdrainage bij wondgenezing, zorgt het voor pijndemping, verbetert het het afweersysteem en zorgt het voor een algehele lichaamsontspanning.
  • Voetreflex massage - De voetreflex massage heeft zijn oorsprong in het verre oosten (China/Japan). Daar gaat men er van uit dat energiebanen die door ons lichaam en ook door onze voeten stromen, de zogenaamde meridianen, lichaamsdelen, organen, zintuigen en de psyche met elkaar verbinden. Door de reflexzones in de voet te behandelen kan dit een positief effect hebben op de balans in het lichaam. Ik gebruik de voetreflex massage in sommige gevallen als aanvulling op de therapeutische behandeling.
  • Medical taping -  Spieren kunnen met behulp van een elastische tape ontspannen of juist geactiveerd worden, al naargelang wat nodig is. Pezen en gewrichten kunnen met medical taping worden ondersteund als deze overbelast zijn.