website maker

Massagetherapie

Welke behandeling kun u bij De Margriet Massagetherapie verwachten:
 
  • Verschillende massagehandgrepen - Tijdens de behandeling maak ik gebruik van een uitgebreide variatie aan massagehandgrepen. Het doel is om zo vastzittend weefsel los te maken, zodat het weefsel weer goed doorbloed wordt en zich zelf kan herstellen. Vele handgrepen bevorderen ook de ontspanning van uw lichaam. 
  • Triggerpoint massage - Een triggerpoint  is een gebied in de spieren wat pijnlijk en verhard is. Hier zijn de spiervezels "vergeten" hoe ze los kunnen laten. Triggerpoints kunnen ook in andere lichaamsdelen pijn veroorzaken (afgeleide pijn of uitstralingspijn). Door middel van verschillende druktechnieken behandel ik deze plekken zodat de spiervezels weer kunnen ontspannen en de pijn verdwijnt. 
  • Dry needling - Soms kunnen triggerpoints niet met massage losgemaakt worden omdat deze bv. te diep liggen om er bij te kunnen. In dit geval kan dry needling een oplossing zijn. Hierbij maak ik gebruik van acupunctuurnaalden om de verharde spierregio los te krijgen. De naalden triggeren de spiervezels om los te laten. De spier voelt meteen na de behandeling soepeler aan.  Meestal is er meer dan één behandeling nodig om het gebied weer helemaal in balans te krijgen.
  • Mobilisatie van gewrichten/Oscillaties - Een belangrijk onderdeel van onze lichaamsbeweging vormen de gewrichten, samen met de pezen en spieren zorgen ze ervoor dat we ons voort kunnen bewegen. Tijdens de massagetherapie behandeling geef ik de gewrichten aandacht via mobilisaties (passieve beweging van het gewricht) en oscillaties (lichte trillingen op gewrichten). Dit zorgt voor ontspanning en meer ruimte in vastzittende gewrichten.
  • Bindweefselmassage - Naast de spieren vertelt ook de huid heel veel over hoe iemand in zijn vel zit. De huid is opgebouwd uit verschillende lagen. Direct onder de opperhuid bevind zich een laag met bindweefsel waarin structuren zoals bloedvaten, zenuwen en het begin van het lymfesysteem liggen. Door stress of ziekte kan het bindweefsel samentrekken, waardoor deze structuren vast kunnen komen te zitten. Door middel van bindweefselmassage kunnen deze gebieden weer losgemaakt worden.